ČÍNA
600 g vykostěného platýsa, sůl, ¼ lžičky mletého zázvoru, 1 lžíce škrobu, 2 bílky, 3 lžíce oleje.
Omáčka: 50 g másla, 4 rajčata, 2 ½ lžíce sojové omáčky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce dezertního vína, 1 lžička cukru, sůl, špetka Glutasolu, 1 šálek kuřecího vývaru, sekaná pažitka na ozdobu.
Vykostěné maso z platýsa nakrájíme na tenké plátky (5 cm x 2 cm), osolíme je a poprášíme zázvorem a škrobem. Rozšleháme bílky a jednotlivé porce v nich obalujeme. Zvolna smažíme v horkém oleji po obou stranách do velmi světlé barvy. Pak usmažené porce dáme na talíř, přikryjeme pokličkou a udržujeme na teple. V druhé pánvi rozehřejeme máslo a přidáme rajčatový protlak, sojovou omáčku a cukr. V misce s vývarem smícháme škrob, víno, sůl a Glutasol. Směs nalijeme do pánve a dobře promícháme, aby omáčka zhoustla a byla hladší. Porce ryby klademe na talíře a omáčkou je přelijeme.
Zdobíme sekanou pažitkou.