ČÍNA
400 g stažených žabích stehýnek, 1 šálek kuřecího vývaru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce máčeného škrobu, 80 g šunky, 80 g žampionů, 1 cibule, 50 g pórku, 2 lžíce dezertního vína, 2 lžíce sojové omáčky, po špetce cukru, Glutasolu, mletého pepře a mletého zázvoru, zelená petrželová nať.
Připravená žabí stehýnka osolíme, promícháme s 1 lžící máčeného škrobu, vložíme do rozpáleného oleje a opečeme. Potom přidáme na kostičky nakrájenou cibulku, pórek, žampiony, šunku a chvilku podusíme. Za stálého míchání zalijeme šálkem kuřecího vývaru, přidáme sojovou omáčku, dezertní víno, cukr, mletý pepř a zázvor. Přikryjeme pokličkou a dusíme, až stehýnka změknou a olej se začne oddělovat od šťávy. Nakonec ochutíme Glutasolem, jednotlivá stehýnka vyjmeme, klademe na talíř a šťávou poléváme. Zdobíme zelenou petrželovou natí. Podáváme s vařenou rýží.