MALAJSIE
700 g rybího filé, 2 paprikové lusky, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 5 sušených papriček chilli nebo ½ lžičky mletého koření chilli, 1 lžička Glutasolu, 1 lžička koriandru, 8 zrnek černého pepře, 1 šálek kokosového mléka, 2 lžíce oleje, 1 lžička mletého kari, sůl, šťáva z 1 citronu.
Rybí filé nakrájíme na nudličky široké asi 2 cm a dlouhé asi 6 cm, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Současně dáme do mixéru česnek, cibuli, paprikové lusky, papričky chilli, koriandr, pepř a kari. Řádně umixujeme, směs vmícháme do horkého oleje v pánvi a asi 5 minut podusíme. Pak přidáme kousky připravené ryby a zalijeme kokosovým mlékem. Plamen ztlumíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Ochutíme Glutasolem a šťávu vydusíme do husta. Zdobíme zelenou petrželovou natí a podáváme s rýží.