JAPONSKO
4 středně velcí pstruzi, 2 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce škrobu, ½ lžičky prášku do pečiva, 1 vařená mrkev, ½ salátové okurky a 3 lžíce oleje.
Sladkokyselá omáčka: 3 lžíce octa, 1 lžíce sojové omáčky, po špetce soli a mletého pepře, 1 lžíce máčeného škrobu, šálek vody, 1 lžíce dezertního vína, 2 lžíce cukru a 1 lžička Glutasolu.
Pstruha vykucháme a očistíme, hlavu neodřízneme. Dobře osolíme, opepříme a posypeme Glutasolem. Z vajec, mouky, škrobu, soli a prášku do pečiva uděláme těstíčko a celého pstruha v něm obalíme. Potom zahřejeme na pánvi olej a pozvolna v něm pstruha smažíme do zlatova asi 12 až 15 minut. Mezitím si připravíme omáčku: smícháme všechny uvedené přísady v hrnečku, povaříme je a zahustíme máčeným škrobem. Šleháme metličkou, aby se utvořila hladká omáčka. Nakonec přidáme na nudličky nakrájenou uvařenou mrkev a oloupanou salátovou okurku. Pstruha na míse polijeme omáčkou. Podáváme s rýží.