KOREA
1menší kuře, 3 lžíce dezertního vína, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžička cukru, špetka soli, ¼ lžičky mletého zázvoru, 3 lžíce oleje, 3 hlávkové saláty, 1 větší celer, 100 g fazolových klíčků, 100 g oloupaných mandlí, špetka Glutasolu, špetka pepře, 1 lžička sezamových semínek (můžeme nahradit hořčičnými semínky), šálek drůbežího vývaru.
Syrové kuře vykostíme, maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do mísy, přidáme dezertní víno, sojovou omáčku, Glutasol, pepř a zázvor. Necháme asi tři hodiny v chladničce macerovat. Potom kousky kuřete na oleji po všech stranách opečeme, zalijeme kuřecím vývarem, částí marinády a dusíme do měkka. Kuře necháme vychladnout a mezitím nakrájíme na kousky hlávkový salát, vyprané a blanšírované fazolové klíčky, na jemné kostičky nakrájený celer a na plátky nakrájené mandle. Přidáme kousky studeného kuřete, roztlučená sezamová semínka a druhou část marinády. Vše promícháme a podáváme v miskách.