VEPŘOVÝ JAZYK

ČÍNA

 

600 g vepřových jazyků.

Nálev: 1 l vody, 3 lžíce dezertního vína, 1 cibule i s natí, 3 stroužky česneku, 3 lžíce sojové omáčky, ¼ lžičky mletého zázvoru, špetka soli, 5 kuliček celého pepře, špetka cukru, 1 kousek badyánu.

 

Jazyky nejdříve oblanšírujeme ve vařící vodě – asi 10 minut. Vychladíme ve studené vodě a nožem oloupeme s jazyků zrohovatělou sliznici. Důkladně opereme a dáme vařit do nálevu. Vaříme pod pokličkou, až jazyky změknou. Po uvaření je vyjmeme, necháme vychladnout, zbavíme chrupek a lehce potřeme olejem, aby se leskly. Vychladlý nálev přecedíme, jazyky podélně nakrájíme na slabé plátky, vložíme na mísu a přelijeme vychladlým nálevem.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *