ČÍNA
500 g hovězího zadního masa.
Nálev: 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce dezertního vína, 1 l vody, 1 cibule, 1 pórek, 3 stroužky česneku, špetka mletého zázvoru, 1 lžička cukru, 1 hvězdička badyánu, 1 lžička japonského pepře (bečuánského) nebo několik kuliček celého pepře, 1 lžička škrobu, zelenina na zdobení.
Hovězí maso rozkrájíme na několik špalíčků po vlákně a vložíme do vařícího se nálevu. Vaříme pod pokličkou až do změknutí masa. Potom maso vyjmeme a necháme vychladnout. Nálev zahustíme máčeným škrobem, lehce povaříme a přecedíme. Vychlazené maso krájíme přes vlákno na tenké plátky, které vějířovitě rozložíme na porcelánovou mísu. Přelijeme vychladlým nálevem, ozdobíme různobarevnou zeleninou a podáváme.