HOVĚZÍ ŘEZY PO PEKINGSKU

ČÍNA

 

500 g hovězího zadního masa.

Nálev: 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce dezertního vína, 1 l vody, 1 cibule, 1 pórek, 3 stroužky česneku, špetka mletého zázvoru, 1 lžička cukru, 1 hvězdička badyánu, 1 lžička japonského pepře (bečuánského) nebo několik kuliček celého pepře, 1 lžička škrobu, zelenina na zdobení.

 

Hovězí maso rozkrájíme na několik špalíčků po vlákně a vložíme do vařícího se nálevu. Vaříme pod pokličkou až do změknutí masa. Potom maso vyjmeme a necháme vychladnout. Nálev zahustíme máčeným škrobem, lehce povaříme a přecedíme. Vychlazené maso krájíme přes vlákno na tenké plátky, které vějířovitě rozložíme na porcelánovou mísu. Přelijeme vychladlým nálevem, ozdobíme různobarevnou zeleninou a podáváme.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *