JAPONSKO
1 konzerva krabího masa, 1 hlávkový salát, 1 větší salátová okurka, 120 g majonézy, 1 lžíce citronové šťávy, ½ lžíce bílého vína, 1 lžička sojové omáčky, sůl, Glutasol, 1 lžička cukru, špetka bílého pepře.
Očištěné krabí maso rozkrájíme na kousky a vložíme do mísy. Oloupanou okurku nakrájíme na jemné nudličky, lehce prosolíme a necháme odležet. Vymačkáme z ní šťávu a přidáme ke krabímu masu. Zvlášť v druhé misce připravíme zálivku. Majonézu rozředíme citronovou šťávou, přidáme víno, sojovou omáčku, Glutasol, cukr a bílý pepř. Podle potřeby přisolíme. Nalijeme do misky a lehce promícháme. Necháme alespoň 1 hodinu odležet v chladničce. Podáváme v miskách zdobené hlávkovým salátem.