MARINOVANÁ RYBA SUŠI

JAPONSKO

 

500 g rybího filé, k obložení pokrmu: 2 čerstvé zelené paprikové lusky, 3 svazečky ředkviček, 2 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky cukru, špetka Glutasolu.

Omáčka: 2 lžíce strouhaného křenu, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce dezertního vína nebo šery, 1 lžíce oleje.

 

Rybí filé ve větších kusech vložíme do osolené vařící vody, přidáme 1 lžíci citronové šťávy, mírně povaříme asi 10 minut a ochladíme ve studené tekoucí vodě. Vařené maso osušíme a nakrájíme příčně na velmi tenké proužky. Ty pak uspořádáme na mísu, přikryjeme fólií z alobalu a necháme vychladit v chladničce. Obložení připravíme tak, že oprané ředkvičky nastrouháme na hrubším struhadle a očištěné zelené paprikové lusky nakrájíme na tenké, krátké nudličky. Přidáme sojovou omáčku, Glutasol, cukr a citronovou šťávu, promícháme a dáme do pěti misek. Omáčku připravíme tak, že nastrouhaný křen promícháme s dezertním vínem, sojovou omáčkou a olejem. Dáme zvlášť do ponořovacích misek. Jednotlivé kousky rybího masa si každý stolovník namáčí do omáčky a k tomu si přidává zeleninu. V Japonsku se tento pokrm připravuje ze syrových ryb, před nimiž naše cestovatele varujeme. Ani v našich podmínkách nedoporučujeme syrové ryby.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *