RÝŽOVÝ NÁKYP PA PAO FAN

ČÍNA

 

350 g rýže, 20 g želatiny, 0,3 l mléka, 100 g kompotovaných meruněk, 100 g kompotovaných třešní, 200 g loupaných mandlí, 4 cl curaçaa nebo griotky, 100 g cukru, sůl, 100 g ananasového kompotu, 1 lžička vanilkového cukru, 2 bílky, malinový sirup a šlehačka na ozdobu.

 

Rýži uvaříme ve vodě s přidáním soli. Více ji rozvaříme a hotovou vložíme do mísy, aby částečně vychladla. Všechno ovoce nakrájíme na drobné kostičky a dáme do mísy. Přidáme mléko, cukr, vanilkový cukr, želatinu namočenou ve 2 lžících vody, jemně nakrájené mandle, likér a důkladně promícháme. Potom opatrně přidáme ušlehané bílky. Můžeme použít velkou formu nebo menší formičky, které vymastíme tukem a naplníme je nákypem. Přikryjeme je alobalem a vaříme ve vodní lázni nebo v páře asi 20 minut. Necháme vychladit a zdobíme šlehačkou a zakápneme sirupem.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *