ZELENINOVÁ POLÉVKA S HOUBAMI

ČÍNA

 

1 ½ l slepičího vývaru, 100 g čerstvých hub, 200 g vepřového masa z bůčku, 1 lžíce dezertního vína, kousek čerstvého nebo mletého zázvoru, 1 lžíce oleje, 100 g bambusových výhonků (konzervovaných), 1 celer, 1 mrkev, 100 g hrášku (konzervovaného nebo zmrazeného), špetka soli, špetka Glutasolu, 2 vejce, petrželová nať, 1 hlávkový salát.

 

Na pánvičku dáme na malé kostičky nakrájený bůček bez kůže, pokapeme dezertním vínem, přidáme mletý zázvor, 1 lžíci vody a do zlatova opečeme. Mezitím dáme vařit předem připravený slaný slepičí vývar, přidáme opečený bůček, na kostičky nakrájený celer, mrkev, bambusové výhonky, čerstvé houby a hrášek. Ke konci varu vlijeme rozšlehaná vejce, ochutíme Glutasolem a ozdobíme jemně sekanou petrželovou natí a rozkrájeným hlávkovým salátem.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *