SLEPIČÍ POLÉVKA MILLAGUTANÍR

SRÍ LANKA

  1 menší slepice, 1 l vody, ½ lžičky tlučeného koriandru, špetka soli, špetka Glutasolu, 1 lžička tlučeného kmínu, 1 lžička mletého koření kari, špetka zázvoru, 1 bobkový list, 1 kousek celé skořice, 10 zrnek celého pepře, 2 stroužky česneku, 2 rajčata, 1 větší cibule, 1 lžíce oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce kokosové moučky, 1 lžíce škrobu a 0,2 l smetany.   Slepici rozporcovanou na větší kusy dáme vařit do 1 l osolené vody. Po třiceti minutách varu přidáme uvedené koření, polovinu rozkrájené cibule a rozpůlená rajčata. Vaříme pozvolna, až je slepice měkká. Maso vyjmeme a vývar přecedíme. Kusy slepice vložíme opět do vývaru a ještě přidáme na oleji do zlatova osmaženou druhou část cibule a třený česnek. Do smetany vmícháme namočenou kokosovou moučku a lžíci škrobu, zamícháme a zvolna nalijeme do polévky. Necháme přejít var, přidáme citronovou šťávu a podáváme.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *