THAJSKO
1 kuře, 1 ½ vody, 2 větší cibule, 1 pórek, špetka soli, špetka Glutasolu, 4 stroužky česneku, ¼ lžičky mletého koření chilli, ½ lžičky tlučeného koriandru, 2 lžíce oleje, 20 g sušených hub a 1 lžička sojové omáčky.
Vykuchané, očištěné a opláchnuté kuře dáme do 1 ½ l osolené vody, přidáme půlku cibule a vaříme, až je měkké. Potom ho vyjmeme, vychladíme ve studené vodě, osušíme, vykostíme a nakrájíme na kostičky. Kosti vrátíme do vývaru, ještě asi ½ hodiny povaříme a vývar přecedíme. Na oleji zpěníme třený česnek, jemně nasekanou cibuli, koření chilli a koriandr, vše přidáme i s nakrájeným kuřetem do vývaru a zvolna povaříme. Nakonec přidáme zvlášť uvařené sušené houby, sojovou omáčku a Glutasol.