ČÍNA
1 ½ l slepičího vývaru, 300 g slepičího masa, 1 lžíce dezertního vína, špetka soli, špetka Glutasolu, 50 g máčených černých hub, 200 g vařených škrobových nudlí, 3 vejce, 1 pórek, 100 g bílého zelí, 1 lžíce sádla, sekaná petrželová nať a hlávkový salát.
Do čistého slepičího vývaru přidáme na kostičky nakrájené zelí a pórek, lehce povaříme a pěnu sebereme. Potom přidáme předem namočené a dobře vyprané a překrájené černé houby, rozšleháme vejce a pomalu je do vroucího vývaru nalijeme. Mezitím dáme do polévkové mísy zvlášť uvařené a přesekané škrobové nudle. Do polévky dáme ještě uvařené maso ze slepice nakrájené na kostičky a 1 lžíci sádla, aby se udělala takzvaná mastná oka.
Posypeme sekanou petrželovou natí a překrájeným hlávkovým salátem.