SLEPIČÍ POLÉVKA

INDONÉSIE

 

1 slepice, 2 l vody, špetka soli, špetka Glutasolu, 1 cibule, 5 stroužků česneku, ½ lžičky mletého nebo kousek čerstvého zázvoru, ½ lžičky bílého pepře, 50 g pažitky, 150 g fazolových klíčků, 4 vejce na tvrdo uvařená, 1 menší čerstvý celer.

 

Do 2 l osolené vody dáme vařit očištěnou vykuchanou slepici. Přidáme mletý zázvor a bílý pepř a slepici uvaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme, vychladíme ve studené vodě, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky i s kůží. Do přecezeného vývaru dáme rozetřený česnek, drobně nakrájenou cibuli a pažitku. Mezitím omyté fazolové klíčky překrájíme a na oleji asi 8 až 10 minut podusíme. Před podáváním vložíme do polévkové mísy vždy vrstvu nakrájeného vařeného slepičího masa, fazolových klíčků, zvlášť uvařený na kostičky nakrájený celer a nasekaná uvařená vejce. Potom horkým vývarem zalijeme.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *