KOREA
1 ½ l hovězího vývaru, 2 větší cibule, 100 g zelené cibulky nebo 1 pórek, 3 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 2 rajčata, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce sezamových semínek (můžeme nahradit hořčičným semínkem), ¼ lžičky mletého koření chilli a 100 g škrobových nudlí.
Masové kuličky: 350 g mletého hovězího masa, 1 cibule, špetka mletého pepře a zázvoru, 4 vejce, 3 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky nebo škrobu a 1 lžička sezamových semínek.
Do hotového osoleného vývaru dáme jemně nasekanou cibuli, zelenou cibulku osmaženou na oleji a třený česnek. Pak přidáme oloupaná a překrájená rajčata, sezamová semínka, sojovou omáčku, mleté koření chilli a přivedeme k varu. Do vařící polévky dáme předem uvařené přesekané rýžové nudle. Mezitím v misce promícháme umleté maso, sůl, usekanou cibulku, pepř, sezamová semínka, 1 lžíci hladké mouky, 2 celá vejce a 2 žloutky. Z dobře promíchané směsi tvoříme kuličky o průměru 2,5 cm. Obalíme je v mouce a omočíme v rozšlehaném vajíčku. Vkládáme je do pánve s rozpáleným olejem a smažíme do zlatova. Smažené kuličky vložíme do polévky. Ze dvou bílků a lžíce vody uděláme na pánvičce omeletu, srolujeme ji a nakrájíme na slabé proužky, jako ozdobu do polévky.