ČÍNA
1 ½ l hovězího vývaru, 250 g vepřové kýty, 200 g fazolových lusků (konzervovaných), 50 g máčených černých hub, 2 lžíce octa, 1 lžička cukru, špetka soli, 2 lžíce dezertního vína, 1 lžíce sojové omáčky, špetka mletého pepře, špetka Glutasolu, 1 lžíce máčeného škrobu, 50 g celerové natě, 1 lžíce sádla.
V osoleném vařícím vývaru povaříme vepřové maso nakrájené na slabé plátky. Pěnu sebereme a přidáme dobře očištěné předem namočené a přesekané černé houby, překrájené fazolové lusky, dezertní víno, sojovou omáčku, ocet, mletý pepř, cukr a Glutasol. Když je vše dobře provařené, polévku lehce zahustíme máčeným škrobem a zdobíme sekanou zelenou celerovou natí. Navrch dáme lžíci sádla.