ČOČKOVÁ POLÉVKA

INDIE

 

1 ½ l zeleninového vývaru, 300 g čočky, 2 malé cibule, 2 stroužky česneku, ¼ lžičky mletého zázvoru, špetka mletého bílého pepře, ½ lžičky soli, špetka koření chilli, špetka tlučeného kmínu, 1 lžíce citronové šťávy, 0,1 l kokosového mléka, 1 lžíce stolního oleje.

 

Přebranou čočku máčíme nejvýše 3 hodiny předem a pak dáme vařit do vody. Přidáme jednu nadrobno nakrájenou cibuli. Vaříme, až se čočka patřičně rozvaří a vznikne hustá kaše. Mezitím na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a třený česnek, přidáme zázvor, pepř, koření chilli, kmín a čočkovou kaši, směs rozředíme vývarem, prošleháme, zakápneme citronovou šťávu, osolíme a dobře promícháme. Nakonec polévku zjemníme kokosovým mlékem a lehce prohřejeme.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *