ÍRÁN
500 g mletého skopového masa, 1 lžíce škrobu, ½ lžičky soli, ½ lžičky mletého pepře, ½ lžičky mletého kmínu, ¼ lžičky šafránu, svazeček zelené petrželové natě, 3 vejce, 4 lžíce citronové šťávy, 1 ½ slepičího vývaru.
Mleté skopové maso smícháme se 2 vejci, škrobem, solí, kořením a polovinou sekané petrželové natě. Ze směsi uděláme malé kuličky (2 až 3 cm), vložíme je do vařícího osoleného slepičího vývaru a vaříme asi 20 minut. Potom zmírníme plamen, do polévky vlijeme jedno rozšlehané vejce s citronovou šťávou. Vytvoří se nám vlákna, která vidličkou opatrně zvedáme. Zdobíme sekanou petrželovou natí. Podáváme velice horké.