KUŘE S HRÁŠKEM

JAPONSKO

 

1 kuře, 3 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce dezertního vína, 2 lžíce škrobu, 1 lžíce cukru, 3 lžíce oleje, špetka soli a Glutasolu, 1 pórek, 2 vejce, 500 g sterilovaného hrášku a 2 lžíce ostřejší hořčice.

 

Vykostěné kuře nasekáme na menší kousky, osolíme a přidáme vejce, cukr, máčený škrob, 1 lžíci dezertního vína a 2 lžíce sojové omáčky. Necháme v chladničce 30 minut odležet. Na pánvi rozpálíme olej a jednotlivé kousky vidličkou rozmícháme, aby se neslepily. Maso opečeme do zlatova a vložíme do mírně rozehřáté trouby, aby nevychladlo. Zatím ohřejeme konzervovaný hrášek, přidáme sůl, Glutasol, 1 lžíci dezertního vína a 1 lžíci sojové omáčky. Zahustíme máčeným škrobem. Zdobíme jemně přesekaným pórkem. Kuře podáváme na míse s ostrou hořčicí. Jako přílohu podáváme teplý hrášek a rýži.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *