KUŘE NA KARI

INDIE

 

1 kuře, 2 cibule, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce oleje, 2 lžičky mletého kari, ½ lžičky tlučeného koriandru, ½ lžičky kurkumy, 3 stroužky česneku, 1 lžičky mletého zázvoru, špetka soli a 1 lžíce másla.

 

Částečně vykostěné kuře nasekáme na větší kusy, osolíme a okořeníme. Jednotlivé kousky masa na oleji opečeme, přidáme třený česnek a jemně nakrájenou cibuli, zalijeme dvěma šálky kuřecího vývaru a dusíme zvolna pod pokličkou, nejlépe v troubě. Ke konci dušení, když je maso měkké, přidáme kečup a syrové máslo. Jako příloha je vhodná dušená rýže.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *