KUŘE S ANANASEM

INDONÉSIE

 

1 velké kuře, ½ lžičky mletého koření chilli, 1 stroužek česneku, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 1 ½ šálku nakrájeného ananasu, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky nastrouhané citronové kůry, 2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička cukru, špetka soli a Glutasolu, 2 lžíce kokosového mléka, 2 cibule na ozdobu.

 

Vykostěné kuře nakrájíme na kostičky. Jemně nastrouhanou cibuli a utřený česnek smícháme se solí a kořením chilli a přidáme maso. Promícháme v misce a necháme asi 1 hodinu v chladničce odležet. Na pánvi rozpálíme olej a maso prudce opečeme. V misce připravíme nakrájený ananas i se šťávou, citronovou šťávou, citronovou kůrou, kokosové mléko, sůl, Glutasol a sojovou omáčku. Vše zamícháme, vlijeme na maso a krátce povaříme. Ozdobíme na kolečka nakrájenou a do zlatova usmaženou cibulí.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *