FILIPÍNY
1 menší kuře, 600 g vepřového masa z kýty, 4 stroužky česneku, 1 šálek kuřecího vývaru, 1 lžíce octa, ½ lžičky mletého pepře, 4 lžíce oleje, 1 bobkový list, ½ lžičky kurkumy, 2 cibule, 1 šálek kokosového mléka, špetka Glutasolu a soli.
Vykostěné kuře nakrájíme na kostky, vepřovou kýtu nakrájíme na menší kostky. Oboje nakrájené maso vložíme do misky a přidáme sůl, mletý pepř, třený česnek, ocet a bobkový list. Necháme odležet v chladničce asi 1 hodinu. Pak maso vyjmeme a marinádu uschováme. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj maso a prudce ho opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme ji a vše zalijeme marinádou a šálkem vývaru. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut, až maso změkne a většina tekutiny se vypaří. Pak přidáme šálek kokosového mléka s kurkumou a Glutasolem. Vaříme ještě 5 minut. Podáváme s vařenou rýží.