KUŘE S CHŘESTEM

ČÍNA

 

1 kuře, 150 g sterilovaného chřestu, 4 lžíce sádla nebo oleje, 1 lžíce dezertního vína, ½ lžičky sojové omáčky, 2 vejce, 1 lžíce máčeného škrobu, špetka cukru, Glutasolu a soli, ½ šálku kuřecího vývaru, ¼ lžičky mletého bílého pepře, sekaná pažitka na ozdobu.

 

Vykostěné kuřecí maso nakrájíme na kostičky, smícháme s vejci, solí a máčeným škrobem, promícháme a necháme asi 20 minut odležet. Na pánvi rozpálíme sádlo a za stálého míchání maso opečeme. V misce rozmícháme vývar, sojovou omáčku, sůl, cukr, škrob, mletý bílý pepř, dezertní víno, nakrájený chřest i s nálevem a na opečené kuřecí maso tuto směs nalijeme. Prohřejeme asi 3 minuty a klademe na předem vyhřátou mísu. Zdobíme sekanou pažitkou. Tento pokrm, vynecháme-li mletý pepř, se hodí pro šetrnou dietu nebo pro osoby s citlivým trávicím ústrojím.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *