KAMBODŽA
1 větší kuře, 4 cibule, 4 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 1 lžíce mletého kari, ½ lžičky mletého koření chilli, sůl, 1 šálek kokosového mléka, 4 velké vařené brambory, 50 g pražených drcených arašídů a zelená petrželová nať.
Vykostěné kuřecí maso nakrájíme na porce, osolíme a na horkém oleji opečeme. Dáme stranou a na zbylém oleji smažíme jemně nakrájenou cibuli a třený česnek. Přidáme mleté koření kari a chilli. Kuřecí maso vložíme nazpět a zalijeme je kokosovým mlékem. Dusíme je pod pokličkou 30 minut, až je měkké. Pak přidáme předem uvařené a nakrájené brambory a pražené arašídy. Zdobíme sekanou petrželovou natí.