KUŘE KARI

SRÍ LANKA

 

1 velké kuře, 2 rajčata, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce citronové kůry, 3 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 2 velké cibule, 4 stroužky česneku, ½ lžičky rozdrceného fenyklu, ½ lžičky mletého zázvoru, 4 bobkové listy, 1 lžička mletého koření chilli, 1 lžička tlučeného koriandru, 1 lžička tlučeného kmínu, ½ lžičky tlučeného kardamomu, 2 lžíce octa, sůl, 1 šálek kokosového mléka, zelená petrželová nať.

 

Na oleji zpěníme jemně usekanou cibuli a třený česnek. Přidáme máslo a mletý zázvor, fenykl, koriandr, bobkový list, mleté koření chilli a kmín. Rozčtvrcené kuře osolíme, vložíme do tohoto základu a opečeme. Dále přidáme rozkrájená rajčata, protlak a nastrouhanou citronovou kůru. Zalijeme kuřecím vývarem a šálkem kokosového mléka, přikryjeme pokličkou a dusíme nejlépe v troubě, až maso změkne. Potom jednotlivé porce vyjmeme na předehřáté talíře a přelijeme zbylou částečně vypečenou šťávou. Zdobíme sekanou zelenou petrželkou.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *