ČÍNA
450 g kuřecích prsíček, sádlo nebo olej na smažení, 3 bílky, 1 lžíce máčeného škrobu, 1 lžička cukru, 100 g konzervovaného ananasu se šťávou, 50 g mandlí, špetka Glutasolu, soli a 1 lžíce dezertního vína.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme a smícháme s bílky a máčeným škrobem. Ve větším množství tuku maso usmažíme do světle růžova, vyjmeme z pánve, necháme okapat a dáme na teplo. Do pánve se zbylým tukem vložíme překrájený ananas i se šťávou, lehce prohřejeme, zalijeme šálkem kuřecího vývaru, do kterého jsme přidali lžičku cukru, lžičku škrobu, dezertní víno, Glutasol a sůl. Vše krátce podusíme a přidáme předsmažené kuřecí maso a oloupané mandle. Ještě zakápneme olejem a podáváme na předehřáté míse.