PEČENÉ KUŘE

KOREA

 

4 kuřecí prsíčka, olej na smažení, 3 cibule i se zelenou natí, 1 pórek, 3 stroužky česneku, 1 lžička mletého zázvoru, 100 g čerstvých hub, 1 lžička pražených sezamových semínek, které můžeme nahradit hořčičnými.

Záliv: ½ šálku kuřecího vývaru, 1 lžíce dezertního vína, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička cukru, 1 lžička škrobu, špetka Glutasolu.

 

Do hluboké pánve dáme rozehřát olej. Vykostěná kuřecí prsíčka nakrájíme podélně na slabší nudličky. Vložíme je do pánve a do růžova opečeme. Olej částečně scedíme a přidáme třený česnek, jemně sekanou cibuli, pórek, překrájené houby, mletý zázvor a lžičku sezamových semínek. Prohřejeme a zalijeme připravenou zálivkou. Podáváme na předehřáté míse s rýží.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *