VIETNAM
1 větší kuře, 4 větší cibule, 6 stroužků utřeného česneku, 3 lžíce cukru, olej na smažení, 3 lžíce rybí omáčky, nuok-mam (somír), 2 šálky kuřecího vývaru, ½ lžičky mletého pepře, sůl a Glutasol.
Kuře částečně vykostíme a rozkrájíme na větší kusy. Osolíme, pokapeme olejem a promícháme s jemně nakrájenou cibulí a třeným česnekem. Necháme asi 30 minut odležet. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a jednotlivé kusy kuřete po všech stranách osmažíme. Potom na jiné pánvičce z cukru a vody uděláme karamel zlatohnědé barvy, který na osmažené kuřecí maso nalijeme. Ještě však zalijeme vodou nebo vývarem a přidáme nuok-mam, sůl, mletý pepř a Glutasol. Ztlumíme plamen a pozvolna dodusíme do měkka. Šťáva se musí částečně vypéci. Jednotlivé porce klademe na teplé talíře a přeléváme šťávou. Podáváme s rýží.