HONGKONG
4 holoubata, 3 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 3 lžíce sojové omáčky, 100 g dušené šunky, 100 g slaniny, 2 lžíce dezertního vína, ½ lžičky mletého zázvoru, ½ lžičky mletého kari, sůl, špetka Glutasolu, 1 ½ šálku drůbežího vývaru nebo vody, 200 g čerstvých žampionů, 100 g zeleného sterilovaného hrášku.
Dobře očištěná a osušená holoubata protkneme slaninou a vetřeme do nich trochu sojové omáčky s rozetřeným česnekem. Pak rozehřejeme olej v hluboké pánvi a pozvolna holoubata smažíme. Část oleje slijeme a přidáme na kostičky nakrájenou šunku, mleté kari, zázvor, sojovou omáčku, dezertní víno a vývar nebo vodu. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 40 minut. Poté přidáme na plátky nakrájené žampiony, Glutasol a ještě chvilku dusíme, až holoubata změknou. Hotová holoubata přeložíme na předehřátou mísu a přelijeme zyblou omáčkou. Ozdobíme ohřátým zeleným hráškem.