JAPONSKO
1 kuře, 2 lžíce máčeného škrobu, 3 lžíce oleje, 2 bílky, 1 pórek, 2 oloupané lilky, 3 červené paprikové lusky, ¼ lžičky mletého zázvoru, zelená petrželová nať.
Záliv: 2 lžíce dezertního vína, ½ lžičky Glutasolu, sůl, ½ lžičky cukru, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce pálenky.
Kuře vykostíme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a promícháme s bílky a s částí máčeného škrobu. Na pánvi rozehřejeme olej a kuře opečeme. Přidáme na plátky nakrájené lilky, na nudličky nakrájený pórek, paprikové lusky a mletý zázvor. Zvolna opékáme a měkké maso zalijeme zálivkou. Ještě chvíli prohříváme, zakápneme olejem a přeložíme na teplou mísu. Zdobíme na jemno nasekanou petrželovou natí. Podáváme s rýží.