ŠVEJ-ČU-ŽOU

ČÍNA

 

600 g vepřové kýty, 2 vejce, 2 lžíce máčeného škrobu, sůl, olej na smažení, 2 pórky, ¼ hlávkového zelí bez košťálu, 1 šálek hovězího vývaru, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dezertního vína, ½ lžičky Glutasolu, 2 lžíce sádla, ½ lžičky drcených papriček chilli, ¼ lžičky drceného japonského pepře (můžeme vynechat).

 

Vepřovou kýtu nakrájíme na velice tenké plátky a promícháme s vejci, solí a máčeným škrobem. Necháme asi 30 minut v chladničce odležet. Na pánvi rozpálíme větší množství oleje a maso do hněda opečeme za stálého míchání vidličkou, aby se neslepovalo. Dobře osmažené maso vyjmeme a necháme okapat. Do zbylého oleje v pánvi nalijeme vývar, přidáme krátce spařené na kostky nakrájené zelí, na kostky nakrájený pórek (můžeme nahradit lístky čerstvého špenátu nebo lístky mladých kedluben), krátce podusíme, přidáme okapané maso, ochutíme sojovou omáčkou, dezertním vínem a mírně zahustíme máčeným škrobem. Maso přendáme na předehřátou mísu, na pánvi rozpálíme sádlo, ve kterém opražíme mleté papričky chilli a japonský pepř. Nesmíme přepálit. Takto ochuceným sádlem pokrm přelijeme a podáváme s rýží nebo pečivem. Pokrm připravený podle původního předpisu je velmi ostrý.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *