FILIPÍNY
800 g vepřové kýty nebo krkovičky, 8 stroužků česneku, 2 lžíce vinného octa, 2 šálky vody nebo hovězího vývaru, 2 lžíce sojové omáčky, ¼ lžičky mletého pepře, sůl, 1 lžička cukru, 1 hlávkový salát, zelená petrželová nať na ozdobu, olej na smažení.
Do širokého kastrolu dáme vodu nebo hovězí vývar, třený česnek, ocet, sojovou omáčku, sůl, cukr, pepř a přivedeme do varu. Přidáme vepřové maso nakrájené na větší kostky a vaříme pod pokličkou, až maso částečně změkne, a tekutinu vyvaříme na polovinu. Odstavíme, ale udržujeme na teple. Maso vyjmeme. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a okapané maso opečeme tak, aby dostalo zlatohnědou barvu. Opečené maso vložíme do misek, přelijeme šťávou z vaření a ozdobíme hlávkovým salátem a zelenou petrželovou natí.