VEPŘOVÉ MASO S HOŘČICÍ

HONGKONG

 

600 g vepřové kýty nebo krkovičky, 3 velké cibule, 1 pórek, sůl, špetka Glutasolu, 1 lžíce dezertního vína, 2 lžíce škrobu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 0,1 l šlehačky, 1 lžíce hovězího vývaru, špetka mletého pepře, 1 kapie na ozdobu.

 

Vepřové maso nakrájíme na slabé nudličky, přidáme sůl, vejce a máčený škrob. Promícháme a necháme asi hodinu odležet. Potom rozpálíme na hluboké pánvi olej a maso, které mícháme vidličkou a prudce opečeme. Dále přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a pórek. Lehce podusíme, zalijeme vývarem a přidáme víno, šlehačku, sůl, mletý pepř, Glutasol, hořčici a máčený škrob. Šťáva má být částečně vydušená. Podáváme s pečivem nebo rýží.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *