THAJSKO
600 g nahrubo mletého vepřového masa, 3 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, ¼ šálku drcených arašídů, ¼ lžičky tlučeného koriandru, ½ lžičky mletého koření chilli, sůl, špetka Glutasolu nebo Vegety, 6 pomerančů, 1 hlávkový salát, 1 konzerva uzeného lososa.
Vepřové mleté maso osolíme, přidáme drcené arašídy, koriandr, mleté koření chilli, jemně rozsekaného lososa a smažený třený česnek. Dobře promícháme, vložíme do pánve na rozehřátý olej a opečeme. Dále rozkrájíme neloupané pomeranče bez jader na 4 díly, kůru necháme vespod. Dílky pomerančů zmáčkneme, vložíme na pekáč a směs na pomeranče naneseme. Necháme zapéci asi 10 minut v troubě. Pokrm klademe na teplou mísu a zdobíme překrájeným hlávkovým salátem. Jako příloha je vhodná rýže.