VIETNAM
600 g vepřové krkovičky, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rybí omáčky nuok-mam (somír), špetka Glutasolu, 2 lžíce oleje, 1 lžička cukru, sůl, zelená petrželka, 1 hlávkový salát, několik lístků usekané máty peprné a ½ misky hovězího vývaru.
Pěkně prorostlou vepřovou krkovičkou nakrájíme na menší plátky, lehce naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na horkém oleji. K opečenému masu přidáme jemně nakrájenou cibuli, třený česnek, Glutasol, cukr, hovězí vývar a omáčku nuok-mam. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut tak, že se šťáva částečně vyvaří. Pak maso vyjmeme a necháme vychladnout. Rozpálíme gril a jednotlivé plátky masa napícháme na jehly. Grilujeme po obou stranách do měkka, pak vložíme na teplou mísu a přelijeme vydušenou šťávou. Posypeme na jemno nasekanou zelenou petrželovou natí a nasekanými lístky máty peprné. Zdobíme hlávkovým salátem, pokapaným omáčkou nuok-mam. Jako příloha je vhodná dušená rýže.