VEPŘOVÉ KOTLETY NA ZÁZVORU

JAPONSKO

 

5 vepřových kotlet, 2 lžíce dezertního vína, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička cukru, sůl, špetka Glutasolu, špetka mletého pepře, 1 lžíce máčeného škrobu, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička mletého zázvoru, 2 šálky hovězího vývaru, 1 salátová okurka, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 200 g sterilovaných fazolových lusků.

 

Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, lehce poprášíme škrobem a opečeme na malém množství oleje po obou stranách. Mezitím v kastrolu osmažíme jemně nasekanou cibulku ochucenou zázvorem. Kotlety na tento základ položíme, přidáme dezertní víno a zalijeme hovězím vývarem. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Pak přidáme citronovou šťávu, sojovou omáčku, cukr, Glutasol a směs zahustíme máčeným škrobem. Podáváme s vařenými fazolovými lusky. Zdobíme na nudličky nakrájenou salátovou okurkou.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *