JAPONSKO
500 g vepřového bůčku, 200 g oloupaných párků, sůl, 3 lžíce oleje, 2 velké pórky, 1 oloupaná salátová okurka, 2 vejce, 1 lžíce máčeného škrobu, 4 větší žampiony, 1 miska sterilovaných fazolových lusek i s nálevem, 1 miska hovězího vývaru, pažitka na ozdobu, 2 lžíce citronové šťávy a ½ lžičky mletého pepře.
Záliv: 2 lžíce dezertního vína, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička cukru, 1 lžička škrobu, špetka Glutasolu.
Vykostěný a chrupavek zbavený bůček bez kůže nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, promícháme s vejci a máčeným škrobem a necháme asi 30 minut odležet. V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso na něm prudce opečeme. Opečené maso v pánvi zalijeme vývarem a zálivem bez škrobu a Glutasolu a dusíme pod pokličkou do měkka. Pak přidáme na kostičky překrájený pórek, na plátky nakrájené žampiony, fazolové lusky a na kolečka nakrájené párky. Intenzitu tepla ztlumíme a pokrm zahustíme máčeným škrobem a dochutíme Glutasolem. Podáváme na teplé míse s rýží. Zvlášť v miskách podáváme oloupané a na nudličky nakrájené salátové okurky pokapané citronovou šťávou. Zdobíme sekanou pažitkou.