PEČENÁ VEPŘOVÁ JÁTRA S PIKANTNÍ OMÁČKOU

KOREA

 

600 g vepřových jater, 2 stroužky česneku, sůl, špetka mletého pepře, 3 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 3 rajčata, pažitka na ozdobu.

Omáčka: 2 šálky hovězího vývaru, 1 jemně usekaná cibulka, 2 utřené stroužky česneku, 2 lžíce cukru, 2 sojové omáčky, sůl, špetka Glutasolu, 2 lžíce dezertního vína, 3 lžíce na hrubo drcených burských oříšků, 1 lžíce škrobu, 1 lžíce oleje nebo rostlinného tuku a 1 lžíce vinného octa.

 

Játra nakrájíme na středně velké plátky, nařízneme je, aby se nekroutila, opepříme je, potřeme třeným česnekem bez soli a obalíme je v mouce a v rozšlehaných vejcích. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a jednotlivé plátky smažíme tak, aby byly dobře propečené. Hotové řízky dáme stranou na teplo a ještě horké je osolíme. Mezitím uděláme omáčku. Na oleji zpěníme jemně sekanou cibuli a třený česnek, zalijeme je vývarem a přidáme všechny suroviny kromě škrobu. Vaříme asi 10 minut, pak zahustíme škrobem. Plátky jater klademe na teplé talíře a omáčkou je přelijeme. Zdobíme na kolečka nakrájenými rajčaty a nasekanou pažitkou. Podáváme s rýží.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *