JEHNĚČÍ OCÁSKY

ČÍNA

 

Těstíčko: 4 bílky, 2 lžíce vody, 3 lžíce škrobu, 2 lžíce cukru, sůl.

Hmota: 6 lžic hladké mouky, 2 lžíce vody, 5 lžic cukru, 1 vejce, ½ lžičky mleté skořice, vanilkový cukr na posypání.

 

Do mísy dáme mouku, vodu, vejce, cukr a skořici. Vypracujeme těsto, ze kterého vyválíme tenké válečky (ve tvaru ocásku). Z vody, škrobu, cukru a soli připravíme těstíčko, které promícháme s ušlehaným sněhem z bílků. Rozehřejeme olej, jednotlivé kousky v těstíčku obalíme a do zlatova usmažíme. Olej se nesmí přitom přepalovat. Hotový moučník přeložíme na talíře a pocukrujeme.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *