ČÍNA
600 g vepřových jater, 1 lžíce máčeného škrobu, sůl, 1 cibule, 1 pórek, 3 lžíce oleje, 2 paprikové lusky nebo kapie, 50 g sterilovaných bambusových výhonků nebo kedluben, 100 g pražených mandlí, 2 velké žampiony a 2 stroužky česneku.
Záliv: 2 lžíce dezertního vína, ½ lžičky cukru, špetka Glutasolu, 1 lžíce koňaku, 1 lžíce máčeného škrobu a 2 lžíce hovězího vývaru.
Očištěná játra nakrájíme na tenké plátky, osolíme a promícháme s máčeným škrobem. Na pánvi rozpálíme olej, játra prudce opečeme a přidáme na kostičky nakrájený pórek, paprikové lusky, cibuli, na plátky nakrájený česnek, bambusové výhonky nebo na plátky nakrájenou kedlubnu, žampiony a mandle. Vše dobře promícháme, chvilku podusíme, zalijeme zálivem a oheň ztlumíme. Podáváme na předehřáté míse s rýží.