ČÍNA
500 g vepřových nebo drůbežích jater, 150 g slaniny nebo tlustého od šunky, 2 lžíce oleje, 1 pórek, 150 g bílého zelí, 2 stroužky česneku, špetka soli, 1 lžíce máčeného škrobu.
Záliv: 2 lžíce dezertního vína, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce hovězího vývaru, špetka Glutasolu, 1 lžička cukru, 1 lžička máčeného škrobu.
Očištěná a opraná játra nakrájíme na tenké plátky a promícháme s máčeným škrobem. Do hluboké pánve dáme rozpálit olej a játra prudce opečeme. Přidáme třený česnek a na kostičky nakrájenou slaninu. Zmírníme teplotu, přidáme na kostičky nakrájený pórek a krátce spařené hlávkové zelí. Promícháme a zalijeme zálivem. Podáváme na míse s rýží velmi horké.