BARMA
600 g roštěnce nebo svíčkové, 1 šálek hovězího vývaru, 3 stroužky česneku, ½ lžičky mletého koření chilli, 3 lžičky mletého zázvoru, sůl, 4 lžíce oleje, 3 cibule, 4 rajčata, 1 pórek, 1 hlávkový salát.
Hovězí maso nakrájíme na kostky velikosti 2,5 cm a vložíme je do mísy. Z jemně usekané cibule, třeného česneku, zázvoru, chilli a soli připravíme pastu, vmícháme ji do masa a necháme asi 4 hodiny v chladničce odležet. Občas promícháme. Potom rozpálíme olej v hluboké pánvi a maso dobře osmažíme. Přidáme rozkrájená rajčata, pórek a vývar. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni, až maso změkne. Hotový pokrm přendáme na teplé talíře a posypeme jemně nakrájeným hlávkovým salátem. Jako příloha jsou vhodné vařené široké nudle nebo rýže.