PEKINGSKÉ MASO

ČÍNA

 

500 g svíčkové nebo hovězího zadního masa, 2 vejce, 2 lžíce máčeného škrobu, sůl, 2 cibule, 1 pórek, 1 červená kapie, 3 lžíce oleje.

Záliv: 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dezertního vína, ½ lžičky cukru, ¼ lžičky Glutasolu nebo Vegety, 1 lžička máčeného škrobu, 2 lžíce hovězího vývaru.

 

Očištěné maso, z chladničky částečně ztuhlé, nakrájíme na tenké nudličky, osolíme je a smícháme s vejci a máčeným škrobem. Na pánvi rozpálíme olej, maso prudce opečeme a mícháme vidličkou, aby se neslepilo. Po chvíli přidáme na nudličky nakrájenou cibuli, pórek a kapii. Pokrm zalijeme zálivkou a promícháme. Přeložíme na teplou mísu a podáváme s rýží nebo pečivem.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *