INDIE
600 g hovězího masa zadního, 3 lžíce oleje, ¼ lžičky tlučeného hřebíčku, ¼ lžičky mletého koření chilli, 3 stroužky česneku, ¼ lžičky mletého zázvoru, 1 ½ lžičky mletého kari, 2 cibule, ½ l kokosového mléka, 0,2 l smetany, 1 lžíce citronové šťávy, nastrouhaná kůra z 1 citronu, 1 šálek hovězího vývaru.
Na oleji zpěníme jemně usekanou cibuli a třený česnek, přidáme hovězí maso nakrájené na kostičky, osolíme a vmícháme mleté chilli, kari a zázvor. Směs opečeme, zalijeme kokosovým mlékem a dusíme pod pokličkou. Občas podlijeme vývarem. Když maso změkne, šťávu zjemníme smetanou, ochutíme citronovou kůrou a zakápneme citronovou šťávou. Ihned podáváme.