HOVĚZÍ MASO S KVĚTÁKEM

VIETNAM

 

650 g hovězího masa zadního nebo roštěnce, 4 lžíce sádla nebo oleje, 4 větší cibule, 1 stroužek třeného česneku, špetka Glutasolu, sůl, ¼ lžičky mletého bílého pepře, zelená petrželová nať, 1 větší květák (místo květáku můžeme použít pórek nebo sterilované fazolky), 1 lžička sojové omáčky.

 

Hovězí maso (částečně ztuhlé z chladničky) nakrájíme na velice tenké plátky (přes vlákno). Ve větší pánvi rozehřejeme tuk a osmahneme na něm na jemno nakrájenou cibuli. V zápětí přidáme nakrájené hovězí maso a vidličkou dobře promícháme tak, aby se neslepilo. Dále přidáme sůl, pepř, Glutasol a sojovou omáčku. Nesmíme dlouho opékat, aby maso neztvrdlo, ale zůstalo uvnitř měkké. Osmahlé maso dáme na talíř a uschováme na teple. Do vzniklé šťávy dáme na růžičky rozdělený květák a pod pokličkou jej asi 10 minut dusíme. Pak přidáme třený česnek a připravené maso. Pokrm promícháme a zdobíme přesekanou zelenou petrželovou natí.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *