BANÁNY S KARAMELOVÝM SIRUPEM

ČÍNA

 

5 banánů, 2 lžíce citronové šťávy, olej na smažení.

Těstíčko: 4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 5 lžic vody, sůl.

Sirup: 4 lžíce vody, 6 lžic cukru, 2 lžíce ovocného sirupu.

 

Oloupané banány rozpůlíme podél a napříč tak, že z každého získáme 4 kousky. Pokapeme je citronovou šťávou, namočíme do připraveného těstíčka a smažíme v rozehřátém oleji do zlatova. Přeložíme na vymaštěné talířky a necháme zchladnout. Mezitím uvaříme sirup do světlezlatové barvy. Hned odstavíme a opatrně přelijeme přes banány. Cukr na povrchu zkrystalizuje a vytvoří takzvané bubliny. Ihned podáváme a každý stolovník si svoji porci ponoří do misky se studenou vodou, která je na stole. Banány mají zůstat křupavé.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *