ČÍNA
5 banánů, 2 lžíce citronové šťávy, olej na smažení.
Těstíčko: 4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 5 lžic vody, sůl.
Sirup: 4 lžíce vody, 6 lžic cukru, 2 lžíce ovocného sirupu.
Oloupané banány rozpůlíme podél a napříč tak, že z každého získáme 4 kousky. Pokapeme je citronovou šťávou, namočíme do připraveného těstíčka a smažíme v rozehřátém oleji do zlatova. Přeložíme na vymaštěné talířky a necháme zchladnout. Mezitím uvaříme sirup do světlezlatové barvy. Hned odstavíme a opatrně přelijeme přes banány. Cukr na povrchu zkrystalizuje a vytvoří takzvané bubliny. Ihned podáváme a každý stolovník si svoji porci ponoří do misky se studenou vodou, která je na stole. Banány mají zůstat křupavé.