TEMPURA

JAPONSKO

 

300 g svíčkové, 300 g vepřové kýty, 300 g rybího filé, ½ květáku, 2 větší pórky, 4 paprikové lusky nebo kapie, 1 celer, sůl.

Těstíčko: 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce škrobu, olej na smažení, voda a sůl.

Záliv: 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dezertního vína, 1 lžička cukru, špetka Glutasolu, sůl, 2 lžíce vody, 1 stroužek třeného česneku.

 

Maso z vepřové kýty, rybího filé a svíčkové nakrájíme na tenké plátky a osolíme. Z vajec, mouky, škrobu, vody a soli uděláme hustší těstíčko, do kterého připravené plátky masa namočíme, a se zeleninou osmažíme do zlatova. V misce zamícháme všechny suroviny na záliv a podáváme zvlášť. Usmažené kousky masa klademe na teplou mísu. Jednotlivé kousky masa si každý namáčí do zálivky.

Vhodná příloha je rýže a zeleninový salát.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *