SMAŽENÉ SKOPOVÉ KOTLETY

INDIE

 

5 skopových kotlet, ¼ lžičky mletého pepře, sůl, 2 cibule, 3 stroužky česneku, několik listů máty peprné, špetka tlučeného hřebíčku, ¼ lžičky mleté skořice, ½ lžičky mletého kari, 2 lžíce citronové šťávy, 2 vejce, olej na smažení, hladká mouky a strouhaná houska na obalování, několik listů hlávkového salátu, 1 citron.

 

Odblaněné skopové kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme a chvíli necháme odležet. Mezitím ve větší misce nastrouháme cibuli a česnek, přidáme nasekané listy máty peprné, citronovou šťávu a všechno koření. Maso vložíme do misky, obalíme směsí a necháme asi 3 hodiny v chladničce. Potom kotlety vyjmeme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhané housce a smažíme v horkém tuku do zlatova. Hotové kotlety klademe na teplé talíře a zdobíme listy hlávkového salátu a řezy citronů.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *