KEBÁB PO MOHAMEDÁNSKU

INDIE

 

600 g skopového nebo telecího masa, 1 miska hovězího vývaru, 4 cibule, 4 rajčata, 1 lžička mletého kari, 3 stroužky česneku, několik kousků čerstvého nebo 1 lžička mletého zázvoru, sůl, 2 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 lžíce citronové šťávy.

 

Odblaněné a očištěné maso nakrájíme na 3cm kousky a napícháme je střídavě s plátky cibule na špejle nebo jehly. Takto připravené maso na jehlách osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme asi 1 hodinu odležet. Mezitím v kastrole zpěníme na másle jemně nasekanou cibuli, třený česnek, mleté kari, zázvor a rozčtvrcená rajčata a zalijeme je hovězím vývarem. Vše promícháme a do směsi vložíme připravené maso na jehlách (špejlích). Přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme do měkka. Nakonec zakápneme citronovou šťávou. Jako příloha je vhodný indický chléb a nakládané cibulky.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *